Voor U verder leest, controleer eerst even of Uw APK nog geldig is

Klik op het RDW-logo en voer uw kenteken in om de geldigheid van de APK te controleren.

Geen vaste tarieven voor een uitgebreide grote beurt in onze werkplaats

Klik op de oliekan om de prijs en de specificaties van de grote beurt van uw Landrover te bekijken.

Winter controle

Goed voorbereid de winter in voor een gereduceerd tarief.

WERKPLAATSACTIVITEITEN

 

Foto’s volgen !!

De hoofdactiviteit van Vis LandRoverSupplies BV. is, zoals de naam al zegt, de handel in onderdelen en accessoires voor Land-Rovers en Range-Rovers. Op dit moment maken de onderdelen zo’n 60% uit van onze omzet. Maar daarnaast beschikken wij evenwel over een bijzonder goed uitgeruste werkplaats waar wij vrijwel alle voorkomende werkzaamheden aan Uw Land-Rover kunnen uitvoeren en waar wij thans beschikken over voldoende werkplekken, waaronder drie hefbruggen. De nadruk ligt op het uitvoeren van werkzaamheden die vooraf zijn gereserveerd. Wij hebben inmiddels wel, net zoals vele van onze collega’s, een wachttijd van ca. 2 weken. Vaak kunt U binnen een periode van minder dan een week bij ons terecht, ongeacht de omvang van de werkzaamheden, voor beurtjes zelfs meestal op kortere termijn. Daarnaast hebben wij altijd ruimte voor één lange termijn project, zoals een restauratieproject of een safari-preparatie. Bovendien proberen wij altijd een werkplek vrij te houden voor een spoedklus, waarbij de werkplaatsleiding rekening houdt met de inzet van de betreffende Land-Rover. Strandtenthouders, Staatsbosbeheer, aannemers en andere professionele gebruikers krijgen voorrang boven particulieren die hun Land-Rover gebruiken voor woon- werkverkeer. Bovendien hebben onze monteurs een uitgesproken hekel aan mensen die één dag voor hun vakantie plotseling een imperiaal willen laten monteren, de koppeling willen laten vervangen, of een complete remrevisie willen laten uitvoeren. U bent gewaarschuwd!!

GOED GEOUTILLEERDE WERKPLAATS

 

Foto’s volgen !!

Onze monteurs zijn geen “onderdelen vervangers”, maar ouderwetse automonteurs. Zij beschikken over méér dan gemiddelde kennis van Land-Rovers en over meer dan gemiddelde gereedschappen. Naast alle gebruikelijke gereedschappen hebben wij vrijwel alle speciaal-gereedschappen die voor Land-Rover zijn ontwikkeld. Zo beschikken wij over diverse speciale diagnose computers voor Land-Rover. Daarmee worden electronische problemen aan de latere modellen opgelost. Wij hadden destijds testbook al in bezit nog voordat de meeste officiële dealers daarover konden beschikken. Daarnaast hebben wij diverse speciaalgereedschappen zelf ontwikkeld om zodoende de reparatieduur te verkorten, hetgeen de klant uiteraard scheelt in de kosten van het arbeidsloon. Het plaatsen van de circlip van het 3e-versnellings tandwiel van een sieries III neemt volgens het werkplaatshandboek drie kwartier tot anderhalf uur in beslag. Na jarenlang te hebben geworsteld met de circlip hebben we in minder dan 10 minuten op de draaibank een speciaal gereedschapje vervaardigd, waarmee de klus in minder dan 20 seconden is geklaard. Het vervangen van de hoofdkoppelingscilinder van dezelfde auto ?? Officieel een werkje van meer dan drie uur. Dank zij onze methode brengen wij U slechts drie kwartier in rekening. U bent blij met de rekening, wij zijn blij omdat we met de volgende auto kunnen beginnen.

Wij beschikken over banden-apparatuur, wij kunnen Uw banden monteren en vervolgens balanceren op het modernste balanceerapparaat, wij hebben apparatuur om gaslekken op te sporen in gasinstallaties, wij testen Uw remvloeistof, testen Uw schokdempers op een Koni-schokbrekertestbank, (gratis service bij elke beurt), testen Uw remmen op een remmenbank (ook latere voeruigen met een automatisch centraal-sper-differentieel !!), en kunnen zelfs Uw kenteken in al Uw ruiten zandstralen. Ons apparaat met zeven microfoons om enge geluidjes te localiseren heeft door de tijdsbesparing bij het stellen van de diagnose al vele malen z’n geld opgebracht, evenals de vele andere speciaal gereedschappen, waarmee de werktijd, en dus het arbeidsloon, tot een minimum beperkt blijven. Wij kunnen Uw remleidingen op maat maken, dieselinjectoren afpersen en met diverse lasapparatuur reparaties aan chassis en carrosserie uitvoeren. Een hydraulische pijpenbuiger om rolkooien op maat te maken. Met de roetmeter kunnen we de verbranding van Uw dieselmotor beoordelen en met onze Bosch vier-gas-tester kunnen we Uw benzinemotor optimaal afstellen. We kunnen niet alles, maar wel veel.

MACHINEWERKPLAATS

 

Foto’s volgen !!

Voor bijzondere werkzaamheden (bijvoorbeeld tijdens retauraties), beschikken wij over een goed uitgeruste machinewerkplaats. Behalve de gebruikelijke apparatuur hebben wij een draaibank, een metaalcirkelzaag, schijvendraaibank, een sterke-arm-schaafbank, gereedschapslijper, een metaal-cirkelzaag, een kleppen freesbank, een vlakmachine, een 25-tons pers en diverse plaatwerk gereedschappen. Geen onderdelenvervangers dus, maar vaklui. Hoeveel garagebedrijven in Nederland hebben een machinewerkplaats ?? Precies !!

RESTAURATIES

 

Foto’s volgen !!

In onze werkplaats houden wij altijd één werkplek gereserveerd voor een lange termijn project, zoals een safari preparatie of een complete restauratie. Met safari-preparaties hebben wij een uitstekende reputatie opgebouwd. Evenals met onze restauraties. In het verleden hebben wij al diverse klassieke Land-Rovers gerestaureerd en totaal opnieuw opgebouwd tot absolute nieuwstaat. Dit is zeker niet goedkoop, en daarom doen wij dit bij voorkeur in verloren uurtjes, tegen een gereduceerd uurtarief. Onze monteurs hebben dan geen verloren uren meer, hetgeen voor de productiviteit in de werkplaats gunstig is, wij zijn er dus heel blij mee en het scheelt U natuurlijk aanzienlijk in de kostprijs en maakt een volledige restauratie dus betaalbaar. De restauratie duurt dan uiteraard wat langer en kan uitlopen tot wel twee of drie maanden. Maar het resultaat mag er dan ook zijn !!

Wij overwegen om van een volgende restauratie een uitgebreid stap-voor-stap verslag met uitgebreide foto-reportage real-time op deze site te publiceren, zodat de eigenaar, maar ook alle andere belangstellenden de restauratie dagelijks op de voet kunnen volgen en kunnen constateren hoe de restauratie wordt uitgevoerd. Misschien wel Uw auto ??

EN TEN SLOTTE, 

 

Foto’s volgen, misschien!!

Wij zijn gevestigd in Nootdorp.

Een geheel op Land-Rover gespecialiseerde werkplaats met op Land-Rover gespecialiseerde monteurs.

Wij begrijpen dat U niet met de eerste de beste in zee gaat. Moet U ook zeker niet doen.