MENULaatste nieuws met betrekking tot de regelgeving ten aanzien van bullbars

Met ingang van 25 mei 2007 is het verboden frontbeschermingsinrichtingen die bestemd zijn voor personenauto’s of bedrijfsauto’s met een toegestane maximum massa van niet meer dan 3500 kg in voorraad te hebben, te koop aan te bieden of af te leveren, indien deze niet voldoen aan richtlijn 2005/66/EG.

Kijk voor de volledige wettekst op www.overheid.nl, voertuigreglement, artikel 1A.9

Het komt er op neer dat indien het Nederlandse kenteken van uw auto is afgegeven vóór 01-01-2002, een "harde" bullbar is toegestaan, terwijl bij een later afgegeven kenteken dat niet is toegestaan. In alle gevallen is het voor ons echter verboden om een dergelijke, niet goedgekeurde bullbar te monteren, te verkopen, of zelfs maar op voorraad te houden.

   
A-Bar

Een populair en relatief goedkoop A-frame van goede kwaliteit. Lekker robuust en met precies de juiste proporties en vormgeving. Mogelijkheid voor het plaatsen van verstralers of bermlampen. Eenvoudige montage zonder het boren van gaten. In sommige gevallen dient de spoiler in geringe mate te worden aangepast.

Toepassing Bestelnr. Prijs excl. btw
A-frame RR Classic BB2016 € niet meer toegestaan
A-Bar

Gemaakt van staal en afgewerkt in zwarte plastic coating. Heeft voorgeboorde gaten voor de bevestiging van extra lampen. Minimale aanpassing van de spoiler benodigd. Minder fraai en minder "dik" dan de BB2016.

Toepassing Bestelnr. Prijs excl. btw
A-frame RR Classic BB2017 € niet meer toegestaan
 
Bull-Bar

Vervaardigd van naadloze getrokken aluminium buis met gegoten opstaande profielen. Hoogglans gepolijste afwerking van de zichtdelen. Geen standaard mogelijkheid tot het monteren van extra lampen.

Toepassing Bestelnr. Prijs excl. btw
bull-bar RVS RR classic BB2021 € niet meer toegestaan
 
Nudge-Bar

Bush-Bar die ook om de hoek van het voorscherm nog enige bescherming biedt. Mogelijkheid tot het monteren van extra lampen. Kan worden gemonteerd in combinatie met losse lampbeschermers die reeds op de auto zitten.

Vervaardigd van stalen buis en zwart geplastificeerd.

Toepassing Bestelnr. Prijs excl. btw
bush-bar RR classic BB2025 € niet meer toegestaan
Nudge-Bar

Geheel gelijk aan de BB2025, maar met wegdraaibare koplampbeschermers.

Toepassing Bestelnr. Prijs excl. btw
bush-bar RR classic met draaibare lamprasters BB2026 € niet meer toegestaan
Nudge-Bar

Elegant model. Gelijk aan de BB2029, maar heeft geen lampbeschermers en kan ook niet in combinatie met vast op de auto gemonteerde lamprasters. Niet geschikt in combinatie met de montage van lier onderbouwplaat. Mogelijkheid tot het opbouwen van extra spotlights. Zwarte geplastificeerde afwerking.

Toepassing Bestelnr. Prijs excl. btw
bush-bar RR classic zonder lamprasters BB2028 € niet meer toegestaan
Nudge-Bar

Zeer elegant model. Geheel gelijk aan de BB2028, evenwel uitgerust met uitneembare lamprasters voor de koplampen. Wellicht het fraaiste exemplaar uit ons assortiment. Gezien de prijs-kwaliteit verhouding een goede keuze.

Toepassing Bestelnr. Prijs excl. btw
bush-bar RR classic met lamprasters BB2029 € niet meer toegestaan
Nudge-Bar

Bush-Bar met vast ingebouwde lampbeschermers voor zowel de koplampen als de spoiler lampen. Mogelijkheid tot het opbouwen van extra lampen.

Toepassing Bestelnr. Prijs excl. btw
bush-bar RR classic met lamprasters BB2032 € niet meer toegestaan
Nudge-Bar

Bush-Bar voor EFi- modellen. Geintegreerde vaste lampbeschermers voor de koplampen, alsmede voor de spoiler lampen. Mogelijkheid tot het monteren van extra lampen.

Toepassing Bestelnr. Prijs excl. btw
bush-bar RR classic EFi met lamprasters BB2034 € niet meer toegestaan
Nudge-Bar

Impact absorberende nudge-Bar. Gebaseerd op de BB2026 is deze bar ontwikkeld om geringe aanrijdingsschade te kunnen absorberen. Een eenvoudig torsistang-principe zorgt ervoor dat de nudge-bar een verende werking heeft. Uitvoerig getest. Gemonteerd op het chassis absorbeert de torsistang de krachten die vrijkomen bij lage snelheids botsingen, zonder dat de bar de carrosserie raakt.

Voorzien van wegdraaibare lampbeschermers en mogelijkheden voor extra lampen.

Toepassing Bestelnr. Prijs excl. btw
impact absorberende bush-bar RR classic BB2036 € niet meer toegestaan


Vis Land Rover