MENUInhoudsopgave

Lierset
LIER-ACCESSOIRES
STAALKABEL
LIERTOUW
Haak
LIERTOUWGELEIDER
Rolgeleider
Snatch-block
Kabelhaken
Harp-sluitingen
Accessoire-sets

Nieuw: Liertouw

het sterkste liertouw ter wereld

, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverWI9095
Lierset met WARN 9.5

, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover

origineel Landrover

Deze zware WARN 9.5XP lier in het 4.3-tons segment wordt voor de Landrover Discovery 4 geleverd inclusief een complete inbouwset, kabel, haak, kabelgeleider, 3.6 mtr afstandsbediening en afdekhoes voor als U de lier niet gebruikt. De inbouwset is speciaal ontwikkeld voor de Disco III. Het afgebeelde A-frame en de lampen zijn uiteraard optioneel.
, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverLierset Discovery 3 en 4

Onderdeelnummer: WI9095
Prijs (Incl. BTW): €3.085,50


, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
Kentekenplaathouder
Deze kentekenplaathouder is zowel staand als hangend te monteren. Een nette oplossing voor het eeuwige probleem van de bevestiging van de kentekenplaat op de lierbumper.
, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverKentekenplaathouder voor op de bumper

Onderdeelnummer: WI9119
Prijs (Incl. BTW): €15,13


, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
Warn draadloze afstandbediening

De Warn draadloze afstandbediening werkt tot op een afstand van ca. 15 meter. Toe te passen bij alle Warn lieren met een 5-draads aansluiting.

Het systeem is heel eenvoudig te monteren, mede door de ingebouwde antenne in de ontvanger en alle noodzakelijke aansluitmaterialen. De ontvanger is zeer redelijk waterdicht en bestand tegen de elementen. Een rubberen hoes wordt meegeleverd om de afstandbediening tegen vallen te beschermen.

De waterdichte zender heeft twee grote bedieningsknoppen die zo groot zijn dat ze zelfs te bedienen zijn met werkhandschoenen. De zender heeft LED-lampjes, die de bediening heel eenvoudig maken. Druk beide bedieningsknoppen ongeveer 5 seconden in tot de LED-lampjes groen zijn om het systeem te activeren. Om te lieren druk de betreffende knop in, het bijbehorende LED-lampje wordt rood en geeft aan met welke actie u nu bezig bent. Knipperende LED-lampjes geven aan dat de batterij van de afstandbediening zwak is. Het systeem schakelt zich na enige tijd automatisch uit om de batterij te sparen.

, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverWarn draadloze afstandbediening

Onderdeelnummer: WI816
Prijs (Incl. BTW): €227,70


, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
Scheidingsdiode 120A
Scheidingsdiode

Indien er veelvuldig of langdurig wordt gelierd is er een grote kans dat de accu van de auto uitgeput raakt. Het is dan verstandig om een tweede accu te monteren die uitsluitend wordt gebruikt voor de lier en andere electrische accessoires. Hiertoe dient de startaccu te worden gescheiden van de lieraccu door een scheidingsdiode. Deze diode zorgt ervoor dat beide accu’s worden geladen, maar dat tijdens het lieren de startaccu nooit kan worden aangesproken. Enkele scheidingsdiodes die op de markt zijn werken niet goed, omdat zij teveel stroom vragen, waardoor de accu’s nooit volledig worden opgeladen. In ons programma hebben wij een Amerikaanse diode met een zogenaamde compensatiediode, die er voor zorgt dat de accu’s tot het maximium worden geladen.

Bij de keuze van de diode dient u goed te letten op de maximale laadstroom van uw dynamo, deze kan per motortype verschillen. Als U het zekere voor het onzekere wilt nemen, dan kiest U voor de 120A uitvoering.

, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
Scheidingsdiode 70A
, Lieren Discovery 4, Vis Land Roverscheidingsdiode met compensatiediode 70A laadstroom

Onderdeelnummer: SD002
Prijs (Incl. BTW): €90,75


, Lieren Discovery 4, Vis Land Roverscheidingsdiode met compensatiediode 120A laadstroom

Onderdeelnummer: SD003
Prijs (Incl. BTW): €145,20


, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
Scheidingsrelais
In plaats van bovenstaande scheidingsdiode, kan ook een eenvoudiger scheidingsrelais worden toegepast. Dit Cyrix-i scheidingsrelais is een intelligente accuscheider met microprocessor. Het relais koppelt accu’s automatisch parallel als één van de accu’s geladen wordt. Als de spanning daalt, doordat de accu niet langer geladen wordt, worden de accu’s weer van elkaar losgekoppeld. Het Cyrix-i relais is een uitstekend alternatief voor de hierboven genoemde diodebrug. De belangrijkste eigenschap is dat er praktisch geen voltageverlies optreedt. Daardoor hoeft het uitgaande voltage van een dynamo of acculader niet verhoogd te worden.
De software van de Cyrix-i doet meer dan enkel koppelen en ontkoppelen. Het kijkt naar de algemene trend en het tijdsbestek waarin deze trend plaatsvindt.
De Cyrix-i accuscheider past zich automatisch aan de systeemspanning aan en is geschikt voor 12 en 24 volt installaties.

De Cyrix-i relais maakt het mogelijk om met één acculader of dynamo gelijktijdig meerdere accu’s te laden.
Tijdens het ontladen zijn de accu’s gescheiden zodat het ontladen van de accessoire- of lieraccu geen effect heeft op de startaccu. De startaccu blijft volledig geladen.

In de meest voorkomende gevallen is de dynamo rechtstreeks op de startaccu aangesloten. De accessoireaccu wordt met de Cyrix-i accuscheider op de startaccu aangesloten. Als het Cyrix-i relais merkt dat de startaccu het koppelvoltage heeft bereikt zal het schakelen zodat de andere accu parallel geladen kan worden.

Het bidirectionele relais meet het voltage in beide richtingen, van allebei de aangesloten accu’s. Hierdoor schakelt het dus ook als de accessoireaccu wordt geladen door een acculader.
In gevallen van nood kan het Cyrix-i scheidingsrelais ook handmatig worden geschakeld. Met een schakelaar kunnen de accu’s parallel worden verbonden. Zeer nuttig in het geval van een lege of beschadigde startaccu.

, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover200A accu-scheidingsrelais

Onderdeelnummer: SD004
Prijs (Incl. BTW): €63,53


, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
Staalkabel met haak.

– 8 mm dikte, 38 meter lang;
– geschikt voor de meeste lieren tot 9500 LBS (4310 kg);
– voorzien van haak;

, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverStaalkabel 8 mm dikte, 38 meter lang 4310 kg met haak

Onderdeelnummer: WI9102
Prijs (Incl. BTW): €127,05


LIERTOUW
Low-budget synthetisch touw
, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
WI9100 T-max synthetisch liertouw
Waarom liertouw gebruiken in plaats van staalkabel ?

Tot voor kort werd staaldraad gebruikt als lierkabel. Staaldraad heeft diverse nadelen: het is zwaar, het dient altijd recht op de trommel te worden opgerold anders ontstaan er rafels of breuken. Breuk van de staalkabel kan levensgevaarlijk zijn.

Liertouw biedt diverse voordelen:
– het is licht en dus minder inspannend om mee te werken;
– het is veilig: bij breuk geen wegspringende effecten zoals bij staaldraad;
– plezierig voor de handen: geen bramen zoals bij staaldraad;
– hoeft niet recht op de liertrommel te worden opgerold;
– geen extra gewicht op de vooras zoals bij staaldraad;
– gemakkelijk te herstellen (splitsen) bij eventuele breuk.

Het sterkste touw ter wereld !
, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
WI9101 Superwinch synthetisch liertouw

Waarom SUPERWINCH liertouw ?

Superwinch synthetish liertouw wordt vervaardigd van AmSteel-Blue™ met Samthane™, een speciale coating om beschadiging te voorkomen. Het halfproduct AmSteel-Blue™ is gemaakt van origineel Dyneema® SK-75 HMPE fiber, “dat is ‘s-werelds sterkste fiber™” en wordt geproduceerd door Samson Rope Technologies.

AmSteel®-Blue is een spanningsvrij gevlochten 12-strengs touw met de maximale sterkte-tot-gewicht-verhouding en is sterker dan staalkabel met dezelfde diameter. Het Superwinch 9.5 mm synthetisch liertouw heeft een breeksterkte van 8890 kg (19600 Lbs), de rekfactor is extreem laag, de slijtweerstand is bijzonder hoog. U dient wel uit te kijken voor scherpe randen, om die reden worden rolgeleiders afgeraden.

, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverT-max 10 mm 25 mtr synthetisch liertouw, treksterkte 10000 lbs = 4536 kg, inclusief haak

Onderdeelnummer: WI9100
Prijs (Incl. BTW): €180,29


, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverSuperwinch 9.5 mm 24.5 mtr synthetisch liertouw, treksterkte 17600 lbs = 7983 kg, zonder de haak

Onderdeelnummer: WI9101
Prijs (Incl. BTW): €360,58


voor WI9101
, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover

Omdat sythetisch liertouw WI9101 zonder haak wordt geleverd, leveren wij deze losse haak, die een sterkte heeft van 18000 lbs, deze haak is dus van gelijke sterkte als het touw

, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverLierhaak, treksterkte tot 18000 lbs

Onderdeelnummer: WI8055
Prijs (Incl. BTW): €22,39


, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover

Het LAGODEX liertouw is waanzinnig sterk, maar kwetsbaar bij contact met scherpe voorwerpen. Vandaar dat de meeste gebruikers de voorkeur geven aan een brievenbusgeleiding in plaats van de gebruikelijke rollengeleider, het touw zou immers in de hoek tussen de rollen beschadigd kunnen worden.

Omdat een stalen of gietijzeren brievenbus te hard of te grof van structuur is, hebben wij deze hoogwaardige aluminium brievenbus laten ontwikkelen. Top kwaliteit voor een acceptabele prijs.

, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverLiertouwgeleiding 19mm dik (Superwich)

Onderdeelnummer: WI805
Prijs (Incl. BTW): €78,65


Omschrijving Bestelnr. Prijs excl. btw
Liertouwgeleiding 25mm dik WI803 € niet meer leverbaar
, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
Hoofdschakelaar

De stroom voor die lier wordt direct betrokken van de + pool van de accu of startmotor. Het is onverstandig om dit zonder tussen-schakelaar te laten verlopen. Eigenlijk een verplicht nummer bij de electrische aansluiting van de lier. Let wel dat er tot 350 A door de schakelaar kan gaan.

De hier aangeboden schakelaar kan een stroomsterkte tot 900 A verwerken.

, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverHoofdschakelaar

Onderdeelnummer: MSW001
Prijs (Incl. BTW): €9,08


“Een absolute MUST”.
, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
Heavy Duty Hoofdschakelaar

Deze professionele, zwaar uitgevoerde hoofdschakelaar kan met gemak 1000 A aan. U hoeft dus niet te vrezen dat U ‘m tijdens het lieren zal doorbanden. Ook heel goed te gebruiken om de stroom van de gehele auto af te sluiten, zoals dat bij de militaire Landrovers gebeurt.

, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverHeavy Duty Hoofdschakelaar

Onderdeelnummer: MSW002
Prijs (Incl. BTW): €27,23


, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
Heavy Duty Connector
Heavy Duty stekkerverbinding, bijvoorbeeld om de lier op uw aanhanger te verbinden met de trekauto. Eenvoudig aan- en afkoppelen. Vele toepassingen denkbaar, zoals snelkoppeling voor startkabels, enz. Leverbaar in twee uitvoeringen met een doorlaadstroom van 150 Amp. (bijvoorbeeld voor een dynamo) of 1000 Amp. (doorschakelen lier, startkabels, enz.).
, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover1000 A connector

Onderdeelnummer: WI8050
Prijs (Incl. BTW): €18,15


, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover150 A connector

Onderdeelnummer: WI8054
Prijs (Incl. BTW): €12,10


, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
6000 tot 9500 series
Deze kabelgeleider is geschikt voor lieren uit de 6000 lbs tot 9500 lbs, de middel zware klasse lieren.

Gatenpatroon voor montage is: 2 montagegaten 12.5 mm hart op hart 280 mm en 2 montagegaten 11.0 mm hart op hart 254mm. Ook leverbaar in een RVS-uitvoering.

, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverRolgeleider tot 9500 Lbs

Onderdeelnummer: WI8101
Prijs (Incl. BTW): €59,90


, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverRolgeleider tot 9500 Lbs RVS

Onderdeelnummer: WI8103
Prijs (Incl. BTW): €84,10


, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
Rolgeleider 6000 tot 15000 series
Rolgeleider is geschikt voor lieren uit de 6000 lbs tot 15000 lbs, van middel zwaar tot de zware klasse lieren.

Gatenpatroon voor montage is: 2 montagegaten 12.5 mm hart op hart 254 mm

, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverRolgeleider tot 15000 Lbs

Onderdeelnummer: WI8102
Prijs (Incl. BTW): €72,00


, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
-block

Heavy duty klapblok, verdubbelt de trekkracht van uw lier!

Twee uitvoeringen:

9.000 kg (20.000 Lb), of 10.000 kg (22.000 Lb). Van de 10.000 kg uitvoering hebben wij ook een low-budget exemplaar (onderste foto) uit een lage-lonen-land, die in niets onder doet voor de duurdere uitvoering

Het klapblok kan over de 50 mm kogel van een standaard trekhaak worden geplaatst of met een D-sluiting worden doorverbonden.

De trekkracht van de lier wordt verdubbeld indien een klapblok wordt toegepast. Dat betekent dat de snelheid theoretisch zal worden gehalveerd. In de praktijk is dat zeker niet het geval. Doordat de lier door de toepassing van het klapblok enorm wordt ontzien, zal de terugval in toeren van de electromotor in de praktijk enorm meevallen. In feite liert U met het klapblok op ca. 75%-80% van de liersnelheid zonder het klapblok.

, Lieren Discovery 4, Vis Land Roverklapblok 9000 kg low budget

Onderdeelnummer: RSSB16
Prijs (Incl. BTW): €36,30


, Lieren Discovery 4, Vis Land Roverklapblok 10000 kg

Onderdeelnummer: RSSB22
Prijs (Incl. BTW): €94,38


, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverKlapblok 10000 kg low budget

Onderdeelnummer: RSSB22-1
Prijs (Incl. BTW): €39,33


, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover

WI8051
WI8052
WI8053
Deze kabelhaken zijn vervaardigd van geforceerd staal. Te gebruiken voor Uw staalkabel, maar ook voor kettingen. Door de uitneembare pen eenvoudige montage voor vele toepassingen. Leverbaar in 3 afmetingen: 1/4″ voor 6 mm kabels en een belasting tot 6000 lbs, 5/16″ voor 8 mm kabels en een belasting tot 9000 lbs en 3/8 voor kabels tot 11.5 mm en een belasting tot 15000 lbs.
, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverLierhaak, treksterkte tot 6000 lbs

Onderdeelnummer: WI8051
Prijs (Incl. BTW): €12,10


, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverLierhaak, treksterkte tot 9000 lbs

Onderdeelnummer: WI8052
Prijs (Incl. BTW): €15,13


, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverLierhaak, treksterkte tot 15000 lbs

Onderdeelnummer: WI8053
Prijs (Incl. BTW): €18,15


, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverLierhaak, treksterkte tot 18000 lbs

Onderdeelnummer: WI8055
Prijs (Incl. BTW): €22,39


, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
Harp-sluitingen

Met onze voorraad beperken wij ons tot de meest gangbare sluitingen, die eigenlijk onmisbaar zijn bij lieren en slepen, bij het gebruik van boomlinten of om de sleepkabel aan het trekoog van Uw land-Rover te bevestigen.

, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover3.25 ton, breeksterkte 19.5 ton, pen 19mm

Onderdeelnummer: RBS3
Prijs (Incl. BTW): €6,66


, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover4.75 ton, breeksterkte 28.5 ton, pen 23mm

Onderdeelnummer: RBS4
Prijs (Incl. BTW): €7,50


, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover8.50 ton, breeksterkte 51.0 ton, pen 28mm

Onderdeelnummer: RBS8
Prijs (Incl. BTW): €15,43


Alle harpsluitingen hebben een 6-voudige veiligheid, de breeksterkte is dus 6x de normale werklast. Naast de hiervoor genoemde harpsluitingen die wij op voorraad houden levert onze fabrikant sluitingen tot 50 ton hijssterkte, dat is 300 ton breeksterkte. En alles daar tussen in. Behalve de hier afgebeelde sluitingen kunnen wij ook gecertificeerde sluitingen leveren. De goedkope, niet geteste sluitingen leveren wij om veiligheidsredenen niet.
, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
-set 1
Van Superwinch, bestaande uit:

boomlint 2 mtr x 75 mm;
heavy duty klapblok;
2 harpsluitingen;
H.D. handschoenen;
fraaie opbergtas.

Bestelnr. Prijs excl. btw
WI9038 € tijdelijk niet leverbaar
, Lieren Discovery 4, Vis Land Rover
Accessoire-set 2
Uitgebreide set bestaande uit:
boomlint;
sleeplint 60mm x 9mtr
heavy duty klapblok 16000 lbs;
2x harpsluiting 4.75 ton;
H.D. handschoenen;
fraaie opbergtas.
, Lieren Discovery 4, Vis Land RoverAccessoire-set 2

Onderdeelnummer: WI9039
Prijs (Incl. BTW): €151,25
Vis Land Rover