De verhoogde luchtinlaat, of snorkel voor de Landrover Discovery II is een uiterst nuttig accessoire in stoffige klimaten en tijdens doorwadingen. Aan de inlaatzijde is bij de Discovery II  een luchthapper gemonteerd. Het bestaande luchtfilter blijft normaal  functioneren. Door de hoge opstelling wordt in stoffige omstandigheden veel minder vuil aangezogen en door de waterdichte uitvoering wordt de doorwaaddiepte aanzienlijk verbeterd.

In ons programma met verhoogde luchtinlaten voeren wij de originele versie van Land-Rover alsmede een uitstekend en goedkoper alternatief. De originele snorkels worden vervaardigd door Mantec Services Ltd in Nuneaten, Engeland, waarvoor Vis’ Land-Rover Supplies de Nederlandse importeur is. Elders op deze pagina kunt U doorklikken naar de site van Mantec. De alternatieve snorkels worden vervaardigd door een Engels bedrijf dat gespecialiseerd is in de fabrikage van ABS (kunststof) auto-onderdelen zoals zijschermen, bumpers, spoilers, etc.

MS004 Mantec verhoogde luchtinlaat

Montage van de Mantec-snorkel is een heel karwei, maar goed door de hobbyist uit te voeren, mede door de uitstekende inbouwhandleiding, die wordt bijgeleverd.

Montage van de ABS snorkel is een stuk eenvoudiger, en ook hier wordt een inbouwhandleiding bijgeleverd.

Verhoogde luchtinlaat Discovery 2 TD5
Verhoogde luchtinlaat Discovery 2 TD5


Onderdeelnummer: MS004
"Geschikt voor Discovery 2 TD5            De verhoogde luchtinlaat, of snorkel voor de Landrover Discovery II is een uiterst nuttig accessoire in stoffige klimaten en tijdens doorwadingen. Aan de inlaatzijde is bij d...
Lees verder
"


Prijs (Incl. BTW):
Dit Artikel is niet meer leverbaar!

Op zoek naar een alternatief product? E-Mail ons!
[email protected]
 

MS027 ABS verhoogde luchtinlaat

De aanvoerbuis van de Mantec snorkel loopt door de holle ruimte tussen het binnenscherm en het buitenscherm, terwijl bij de ABS snorkel de aanvoer buitenom loopt en de montage daardoor een stuk eenvoudiger is.

Deze foto links is genomen tijdens de ontwikkeling van de verhoogde luchtinlaat in de ontwerpafdeling van de Mantec fabriek in Engeland.


HIGH AIR INTAKE SNORKEL TD5 DISCOVERY


Onderdeelnummer: MS027
"HIGH AIR INTAKE SNORKEL TD5 DISCOVERY...
Lees verder
"


Prijs (Incl. BTW): €284,35


Dit product is momenteel op voorraad!
Op werkdagen voor 16:00 besteld, de volgende dag in huis!