MENU 

Laatste nieuws met betrekking tot de regelgeving ten aanzien van bullbars

Met ingang van 25 mei 2007 is het verboden frontbeschermingsinrichtingen die bestemd zijn voor personenauto’s of bedrijfsauto’s met een toegestane maximum massa van niet meer dan 3500 kg in voorraad te hebben, te koop aan te bieden of af te leveren, indien deze niet voldoen aan richtlijn 2005/66/EG.

Kijk voor de volledige wettekst op www.overheid.nl, voertuigreglement, artikel 1A.9

Het komt er op neer dat indien het Nederlandse kenteken van uw auto is afgegeven vóór 01-01-2002, een "harde" bullbar is toegestaan, terwijl bij een later afgegeven kenteken dat niet is toegestaan. In alle gevallen is het voor ons echter verboden om een dergelijke, niet goedgekeurde bullbar te monteren, te verkopen, of zelfs maar op voorraad te houden.

A-Bar

Wellicht de mooiste A-bar voor de Landrover Discovery in onze collectie. Een populair en relatief goedkoop A-frame van goede kwaliteit. Lekker robuust en met precies de juiste proporties en vormgeving. Mogelijkheid voor het plaatsen van verstralers of bermlampen. Eenvoudige montage zonder het boren van gaten. In sommige gevallen dient de spoiler in geringe mate te worden aangepast.

Het A-frame is zodanig geconstrueerd, dat de montagesteunen passen op zowel de 1e generatie Disco I (t/m 1994) als op de 2e generatie (1995-1998).

Bestelnr. Prijs excl. btw
BB4001 € niet meer toegestaan
 
A-Bar

Eenvoudig model van AllMakes, met de mogelijkheid tot het monteren van verstralers of  bermlampen.

Uitsluitend verkrijgbaar in zwarte geplastificeerde uitvoering. Eenvoudige montage op bestaande gaten in het chassis. De spoiler dient in geringe mate te worden aangepast.

Let op!, er is verschil in de montagepunten voor de 1e generatie Disco’s t/m 1994) en de facelift generate (v.a. 1995, onmiddellijk te herkennen aan de achterlichten in de bumper)

Toepassing Bestelnr. Prijs excl. btw
A-frame Disco I t/m 1994 BB4003 € niet meer toegestaan
A-frame Disco I v.a.1995 BB4004 € niet meer toegestaan
 
A-Bar

Solide en elegant A-frame. Wordt geleverd in drie uit-voeringen. Alle uitvoeringen beschikken over de mogelijkheid om lampen te monteren.

Het A-frame wordt gemonteerd op bestaande gaten in het chassis.

Modellen BB4005 en BB4006 hebben een extra onderbescherming, model BB4007 heeft dat niet, zodat de mogelijkheid bestaat om een onderbouw lier te monteren. Model BB4007 is hier niet afgebeeld.
Omschrijving Bestelnr. Prijs excl. btw
A-frame Disco I met onderbescherming zwart BB4005 € niet meer toegestaan
A-frame Disco I met onderbescherming RVS BB4006 € niet meer toegestaan
A-frame Disco I zonder onderbescherming zwart BB4007 € niet meer toegestaan
 
 
A-Bar

RVS A-bar speciaal ontworpen voor de Disco Serie I. Fraaie vormgeving. Hooggepolijste uitvoering met de mogelijkheid tot het monteren van extra lampen. Ook leverbaar als bush-bar (zie onder BB4014)

 

Omschrijving Bestelnr. Prijs excl. btw
RVS A-frame Disco I BB4013 € niet meer toegestaan
 
Bush-Bar

Eenvoudige bush-bar voor de Landrover Discovery op basis van het A-frame BB4003 en BB4004. Met vaste lamprasters (niet verwijderbaar) en met de mogelijkheid tot montage van extra lampen. Doordat de bar tot om de hoek van de voorschermen doorloopt wordt ook enige bescherming geboden aan de flanken in het struikgewas. Montage gelijk aan de BB4003 en BB4004.

Uitsluitend verkrijgbaar in zwart geplastificeerde uitvoering.

Let op!, er is verschil in de montagepunten voor de 1e generatie Disco’s t/m 1994) en de facelift generate (v.a. 1995, onmiddellijk te herkennen aan de achterlichten in de bumper)

Toepassing Bestelnr. Prijs excl. btw
bush-bar Disco I t/m 1994 BB4008 € niet meer toegestaan
bush-bar Disco I v.a.1995 BB4009 € niet meer toegestaan
 
BB4011
Bush-Bar

Bush-Bar op basis van A-frame BB4005. Montage gelijk aan de BB4005.

Dit type bush-bar is in twee uitvoeringen leverbaar:

BB4012
Omschrijving Bestelnr. Prijs excl. btw
bush-bar Disco I zwart, met onderbescherming, montage lier niet mogelijk BB4011 € niet meer toegestaan
bush-bar Disco I zwart, met onderbescherming, montage lier niet mogelijk, met vast gemonteerde lampbeschermers BB4012 € niet meer toegestaan
 
Bush-Bar

RVS bush-bar speciaal ontworpen voor de Disco Serie I. Hooggepolijste uitvoering met de mogelijkheid tot het monteren van extra lampen. Het middendeel is gelijk aan het A-frame BB4013

 

Omschrijving Bestelnr. Prijs excl. btw
RVS bush-bar Disco I BB4014 € niet meer toegestaan
 


Vis Land Rover