Laatste nieuws met betrekking tot de regelgeving ten aanzien van bullbars

Met ingang van 25 mei 2007 is het verboden frontbeschermingsinrichtingen die bestemd zijn voor personenauto’s of bedrijfsauto’s met een toegestane maximum massa van niet meer dan 3500 kg in voorraad te hebben, te koop aan te bieden of af te leveren, indien deze niet voldoen aan richtlijn 2005/66/EG.

Kijk voor de volledige wettekst op www.overheid.nl, voertuigreglement, artikel 1A.9

Het komt er op neer dat indien het Nederlandse kenteken van uw auto is afgegeven vóór 01-01-2002, een “harde” bullbar is toegestaan, terwijl bij een later afgegeven kenteken dat niet is toegestaan. In alle gevallen is het voor ons echter verboden om een dergelijke, niet goedgekeurde bullbar te monteren, te verkopen, of zelfs maar op voorraad te houden.

Combinatie bumper / A-bar

Buizenconstructie, in combinatie met de bestaande bumper. Passend op alle Defender modellen.  Met mogelijkheid tot het monteren van extra lampen. Eenvoudige montage op bestaande bevestigings-bouten van de bumper.
Leverbaar in twee uitvoeringen: hooggepolijst R.V.S. en zwart geplastificeerd.

Omschrijving Bestelnr. Prijs excl. btw
A-bar met buisbumper R.V.S. hooggepolijst BB2001 € niet meer toegestaan
A-bar met buisbumper zwart geplastificeerd BB2002 € niet meer toegestaan

Bush-bar

Solide constructie, tot om de hoek van de carrosserie om schade aan het voorscherm te voorkomen. Zwart geplastificeerd. Met of zonder  vaste lampbeschermers en de mogelijkheid tot het monteren van extra verstralers of bermlampen. Passend op alle Defender modellen.  Dus ook op de airco-modellen. Montage met bestaande bumperbouten en met bouten aan de voorzijde van de bumper. De afgebeelde lier-montageplaat is optioneel.

Omschrijving Bestelnr. Prijs excl. btw
bush-bar zonder lamprasters BB2003 € niet meer toegestaan
bush-bar met vaste lamprasters BB2004 € niet meer toegestaan

Bush-bar

Solide constructie, tot om de hoek van de carrosserie om schade aan het voorscherm te voorkomen. Zwart geplastificeerd. Met vaste lampbeschermers en de mogelijkheid tot het monteren van extra verstralers of bermlampen. Passend op alle modellen Defender, uitgezonderd airco-modellen. Montage met bestaande bumperbouten en zonder bouten aan de voorzijde van de bumper, zodat de BB2005 kan worden toegepast in combinatie met de meeste lierbumpers..
Bestelnr. Prijs excl. btw
BB2005 € niet meer toegestaan

Bull-Bar

Solide constructie. Zwart geplastificeerd. Met mogelijkheid tot het monteren van extra verstralers of bermlampen. Leverbaar met en zonder lamprasters. Leverbaar voor airco en non-airco Defenders. Montage met bestaande bumper-bouten en met bouten aan de voorzijde van de bumper.
Omschrijving Bestelnr. Prijs excl. btw
bull-bar zonder lamprasters BB2006 € niet meer toegestaan
bull-bar met vaste rasters voor airco defender BB2014 € niet meer toegestaan

Bull-Bar

Bull-bar met vaste koplamprasters. Doordat de bar bovenop de bumper is bevestigd met de bestaande bumperbouten en niet aan de voorzijde van de bumper, is deze bull-bar te combineren met de meeste lierbumpers. Zwart geplastificeerde uitvoering met de mogelijkheid tot het monteren van extra verstralers of bermlampen. Uitsluitend leverbaar voor non-airco Defenders.
Omschrijving Bestelnr. Prijs excl. btw
bull-bar met vaste lamprasters BB2007 € niet meer toegestaan

A-frame

Eenvoudige montage met bestaande bumperbouten en aan de voorzijde van de bumper. Door de bevestiging aan de voorzijde van de bumper kan dit A-frame dus niet in combinatie met een lierbumper. Mogelijkheid voor het monteren van verstralers of bermlampen.

Leverbaar in twee uitvoeringen: geplastificeerd (zwart) of hooggepolijst R.V.S. Foto links: zwarte uitvoering gemonteerd op een Series Land-Rover. Foto rechts: RVS uitvoering gemonteerd op een Defender.

Omschrijving Bestelnr. Prijs excl. btw
A-frame zwart geplastificeerd BB2009 € niet meer toegestaan
A-frame R.V.S. hooggepolijst BB2010 € niet meer toegestaan

A-frame

Solide constructie, montage op bestaande bumperbouten. Zwart geplastificeerd. Passend op alle Defenders, behalve de airco-modellen. Niet de fraaiste uit onze collectie.
Bestelnr. Prijs excl. btw
BB2011 € niet meer toegestaan

A-frame

R.V.S. hooggepolijst, montage middels bestaande bumperbouten. Model is gelijk aan BB2011. Past dus niet op airco Defenders.

Bestelnr. Prijs excl. btw
BB2012 € niet meer toegestaan

A-frame

Samen met de BB2015 qua vormgeving naar onze mening het fraaiste A-frame dat wij thans kunnen leveren. Solide van constructie, eenvoudige montage op bestaande bumperbouten. Zwart geplastificeerd. Passend op alle Defenders, uigezonderd de airco-modellen. Mogelijkheid voor het monteren van verstralers of bermlampen.
Bestelnr. Prijs excl. btw
BB2008 € niet meer toegestaan

A-frame voor Airco Defenders

Thans het enige “harde” airco A-frame dat wij voor de Defender kunnen leveren. Eenvoudige montage met bestaande bumperbouten en aan de onderzijde op bestaande gaten in het chassis. Past uiteraard ook op een non-airco Defender. Door de montage aan de voorzijde van de bumper kan dit model niet worden gecombineerd met een naar de voorkant uitgebouwde lierbumper.

Leverbaar in zwart geplastificeerde uitvoering. Geschikt voor montage van extra lampen.

Qua model een van de betere A-frames. Lekkere “dikke” uitvoering.

Omschrijving Bestelnr. Prijs excl. btw
A-frame BB2015 € niet meer toegestaan

Kunststof A-frame

origineel Landrover

Origineel A-frame van Land-Rover vervaardigd van kunststof. Fraaie afwerking.

Dit kunstof A-frame is ook toegestaan op Defenders van na 1 januari 2002 !!

Is geschikt voor montage op zowel airco als niet airco uitvoeringen. Er is ook een uitvoering zonder de tussenspijl die geschikt is voor montage op een Defender met een voorbouw lierbumper.

BB2040 en BB2041 passen niet op de Defender Fire & Ice modellen en op de SVX-uitvoering.

A-frame Defender Zonder Lierbumper
A-frame Defender Zonder Lierbumper


Onderdeelnummer: BB2040
"Toepasbaarheid: Defender zonder Lierbumper.Origineel A-frame van Land-Rover vervaardigd van kunststof.Dit kunstof A-frame is ook......
Lees verder
"


Prijs (Incl. BTW): €832,98


Dit is artikel is nu even uitverkocht!
Dit artikel heeft enkele dagen levertijd!A-frame Defender Met Lierbumper
A-frame Defender Met Lierbumper


Onderdeelnummer: BB2041
"Toepasbaarheid: Defender met Lierbumper.   Origineel A-frame van Land-Rover vervaardigd van kunststof. Dit kunstof......
Lees verder
"


Prijs (Incl. BTW): €910,46


Dit is artikel is nu even uitverkocht!
Dit artikel heeft enkele dagen levertijd!


Hier afgebeeld op een Series III 109″ V8

Heavy Duty Voorbumper

Extra stevige uitvoering. Ter vervanging van de bestaande bumper.

Vervaardigd van 6 mm materiaal. Zwart geplastificeerd. Met onder en boven bescherming. Eenvoudige montage met de bestaande bumperbouten. Past op alle Defenders.

Bestelnr. Prijs excl. btw
BB2013 € niet meer toegestaan