MENULaatste nieuws met betrekking tot de regelgeving ten aanzien van bullbars

Met ingang van 25 mei 2007 is het verboden frontbeschermingsinrichtingen die bestemd zijn voor personenauto’s of bedrijfsauto’s met een toegestane maximum massa van niet meer dan 3500 kg in voorraad te hebben, te koop aan te bieden of af te leveren, indien deze niet voldoen aan richtlijn 2005/66/EG.

Kijk voor de volledige wettekst op www.overheid.nl, voertuigreglement, artikel 1A.9

Het komt er op neer dat indien het Nederlandse kenteken van uw auto is afgegeven vóór 01-01-2002, een “harde” bullbar is toegestaan, terwijl bij een later afgegeven kenteken dat niet is toegestaan. In alle gevallen is het voor ons echter verboden om een dergelijke, niet goedgekeurde bullbar te monteren, te verkopen, of zelfs maar op voorraad te houden.

Combinatie bumper / A-bar

Buizenconstructie, in combinatie met de bestaande bumper. Passend op Series II, IIA en III modellen.  Met mogelijkheid tot het monteren van extra lampen. Eenvoudige montage op bestaande bevestigings-bouten van de bumper. De bestaande bumper blijft gehandhaafd.
Leverbaar in twee uitvoeringen:

Omschrijving Bestelnr. Prijs excl. btw
A-bar met buisbumper R.V.S. hooggepolijst BB2001 € niet meer toegestaan
A-bar met buisbumper zwart geplastificeerd BB2002 € niet meer toegestaan
Hier afgebeeld op een Defender, maar deze bar past ook op de Series II, IIA en III modellen.
Bush-bar

Solide constructie, tot om de hoek van de carrosserie om schade aan het voorscherm te voorkomen. Zwart geplastificeerd. Met of zonder  vaste lampbeschermers en de mogelijkheid tot het monteren van extra verstralers of bermlampen. Passend op alle Series II, IIA en II modellen.  Montage met bestaande bumperbouten en met bouten aan de voorzijde van de bumper. De afgebeelde lier-montageplaat is optioneel, zie sectie “accessoires Series I, III en III, algemeen”. Niet geschikt voor montage op een H.D. lierbumper.

Omschrijving Bestelnr. Prijs excl. btw
bush-bar zonder lamprasters BB2003 € niet meer toegestaan
bush-bar met vaste lamprasters BB2004 € niet meer toegestaan
Bush-bar
Solide constructie, tot om de hoek van de carrosserie om schade aan het voorscherm te voorkomen. Zwart geplastificeerd. Met uitneembare lampbeschermers en de mogelijkheid tot het monteren van extra verstralers of bermlampen. Passend op alle modellen Series II, IIA en III Land-Rovers. Montage met bestaande bumperbouten, zonder bevestiging aan de voorzijde van de bumper, zodat de bar uitsluitend op de bumper staat en dus ook geschikt is voor montage in combinatie met de meeste lierbumpers.
Bestelnr. Prijs excl. btw
BB2005 € niet meer toegestaan
Hier afgebeeld op een Defender, maar deze bar past ook op de Series II, IIA en III modellen.
Bull-Bar
Solide constructie. Zwart geplastificeerd. Met mogelijkheid tot het monteren van extra verstralers of bermlampen. Leverbaar met en zonder lamprasters. Passend op alle modellen Series II, IIA en III Land-Rovers. Montage met bestaande bumper-bouten en met bouten aan de voorzijde van de bumper. Is dus ongeschikt voor montage in combinatie met een lierbumper.
Omschrijving Bestelnr. Prijs excl. btw
bull-bar zonder lamprasters BB2006 € niet meer toegestaan
bull-bar met vaste lamprasters BB2007 € niet meer toegestaan
Hier afgebeeld op een Defender, maar ook passend op de Series-modellen, montage van extra lampen mogelijk.
A-frame
Qua vormgeving het fraaiste A-frame dat wij thans kunnen leveren. Solide van constructie, eenvoudige montage op bestaande bumperbouten. Zwart geplastificeerd. Passend op alle Series II, IIA en III. Mogelijkheid voor het monteren van verstralers of bermlampen. Ook geschikt voort montage op een H.D. lierbumper.
Bestelnr. Prijs excl. btw
BB2008 € niet meer toegestaan
A-frame

Eenvoudige montage met bestaande bumperbouten en aan de voorzijde van de bumper. Mogelijkheid tot het monteren van verstralers of bermlampen. Passend op alle Series II, IIA en III. Door de bevestiging tegen de voorzijde van de bumper, niet geschikt voor de meeste lierbumpers.

Leverbaar in twee uitvoeringen: zwart geplastificeerd of hooggepolijst R.V.S.

Omschrijving Bestelnr. Prijs excl. btw
A-frame zwart geplastificeerd BB2009 € niet meer toegestaan
A-frame R.V.S. hooggepolijst BB2010 € niet meer toegestaan
A-frame

Solide constructie, montage op bestaande bumperbouten. Zwart geplastificeerd. Passend op alle Series II, IIA en III modellen. Niet de fraaiste vormgeving !!

Bestelnr. Prijs excl. btw
BB2011 € niet meer toegestaan
Hier afgebeeld op een Defender
A-frame
R.V.S. hooggepolijst, montage middels bestaande bumperbouten. Model is gelijk aan BB2011.
Bestelnr. Prijs excl. btw
BB2012 € niet meer toegestaan
Hier afgebeeld op een Series III 109″ V8
Heavy Duty Voorbumper
Extra stevige uitvoering. Ter vervanging van de bestaande bumper.

Vervaardigd van 6 mm materiaal. Zwart geplastificeerd. Met onder en boven bescherming. Eenvoudige montage met de bestaande bumperbouten. Past op Series II, IIA en III.

Bestelnr. Prijs excl. btw
BB2013 € niet meer toegestaan


Vis Land Rover